Васић: Тужилаштво у Приштини подигло нову, неизмјењену оптужницу

Срна
Васић: Тужилаштво у Приштини подигло нову, неизмјењену оптужницу

ПРИШТИНА - Специјално тужилаштво у Приштини поново је подигло оптужницу против шест особа осумњичених за помагање у убиству Оливера Ивановића, за коју бранилац једног од осумњичених адвокат Дејан Васић тврди да је реактивирање претходне оптужнице, без икакве измјене и допуне.

Оптужница је поново подигнута против Марка Рошића, Недељка Спасојевића, Радета Басаре, Силване Арсовић, Драгише Марковића и Жарка Јовановића.

Вијеће Апелационог суда у Приштини одлучило је у септембру да предмет у случају убиства Оливера Ивановића врати на поновни поступак и одлучивање, након што су браниоци уложили жалбу на рјешење којим се одбија захтјев за одбацивање оптужнице и приговор на доказе.

Браниоци су тада рекли да претходна оптужница није садржала основне елементе који указују на вријеме и начин извршења кривичног дјела, објекат извршења као и правну квалификацију кривичног дјела, односно да ли је дјело починила организована криминална група или је то учињено у саизвршилаштву.

Васић је, након преузимања нове оптужнице, рекао да је Специјално тужилаштво у Приштини поново поднијело исту оптужницу, са истим образложењем, против истих људи, за апсолутно иста кривична дјела.

“На тај начин погазили су све законске принципе, законске рокове и све наводе које је дао Апелациони суд”, рекао је Васић за РТС.

Васић очекује да ће претпретресни судија поново да стане на крај оваквом, незаконитом понашању специјалног тужиоца и да ће оптужницу одбацити као неблаговремену и неосновану.

Он наводи да не постоји никаква сумња да су ово кривично дјело починили људи који су оптужени, оцијенивши да је поента тужилаштва подизањем исте оптужнице искључиво политичке природе.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана