Ванредно у 52 општине и града у Србији, срушио се мост у Мрчајевцима код Чачка (ФОТО, ВИДЕО)

Танјуг
Ванредно у 52 општине и града у Србији, срушио се мост у Мрчајевцима код Чачка (ФОТО, ВИДЕО)

БЕОГРАД- Начелник одјељења у Сектору за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије Милорад Спасојевић изјавио је данас да је велика територија Србије захваћена поплавама и да су све снаге усмјерене на спасавање људских живота.

-Само у јучерашњем дану имали смо 217 успешних евакуација наших грађана, а то је до сада укупно скоро 295 евакуација од 26. маја када су непогоде почеле да нас прате - рекао је Спасојевић.

Он је додао да је приоритет да се сви евакуишу и спасу и одведу на сигурно.

-Само синоћ у Дољевцу смо имали 33 евакуисане особе, у Прокупљу је била евакуација скоро 60 људи - рекао је Спасојевић.

Он је додао да су и даље ангажоване пумпе великог интензитета за црпљење воде у Лучанима и Јагодини, али да се црпљење врши и у Бору, Аранђеловцу, Београду, Пожеги, Косјерићу као и у свим мјестима у којима је дошло до изливања бујичних водотокова.

-Ванредна ситуација проглашена је у скоро 52 општине у Србији, вода је већином захватила обрадиве површине, али су погођена и домаћинства. Вода у Јагодини је отишла ка индустријској зони и тамо је упућена пумпа великог капацитета која ће покушати ту велику површину воде да врати у водотокове - рекао је Спасојевић.

Нагласио је да је западни дио Србије примио велику количину воде и да се у свим мјестима ради на санацији поплава.

-Срећом бројке нису толико велике, вода се полако повлачи, а хидрометеоролози најављују престанак падавина што ће утицати на смањење нивоа воде - закључује Спасојевић.

Мост који спаја села Мрчајевци и Слатина преко Западне Мораве код Чачка срушио се јутрос.

У тренутку рушења на мосту није било никога, а мост је већ био оштећен  у поплавама и преко њега је био забрањен саобраћај, јавља репортер Танјуга.

Мјештани су тај мост ипак користили јер је он најкраћа веза између два села, а алтернативни пут је дуг 40 километара.

Члан цивилне заштите Чачка Стефан Томић изјавио је данас да је ситуација у том граду за сада стабилна будући да киша већ неко вријеме не пада.

-Од јуче поподне смо овде и из Моравца испумпавамо воду у Западну Мораву како бисмо заштитили мештане који овде живе у насељу Сува Морава- Може се уочити да се ниво Мораве постепено смањује, а ситуација је доста стабилнија и у свим деловима града", истакао је Томић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана