Ванредна ситуација у Сјеници

Срна
Ванредна ситуација у Сјеници

БЕОГРАД - Снијег који данас пада у Србији изазвао је бројне проблеме у појединим локалним заједницама, а најтеже стање је у општини Сјеница, гдје је проглашена ванредна ситуација усљед обилних сњежних падавина.

Сенко Ибровић из фирме "Нови Пазар пут" рекао је да снијег у Сјеници пада готово 24 часа, да су екипе од 2.00 часа на терену и да за сада није направио веће проблеме на путевима првог реда.

Од Сјенице ка Новом Пазару и Ивањици тренутно има око пет центиметара снијега на коловозу и сви правци су проходни.

Припадници Министарства унутрашњих послова Сектора за ванредне ситуације, извукли су три особе из завејаног аутомобила у месту Брњица, општина Сјеница.

Без струје је око 500 домаћинстава у краљевачком крају.

Дечије одмаралиште на Гочу обезбиједило је напајање агрегатом, а проблеми са струјом су и у студеничком крају.

Снијег који данас не престаје да пада, изазвао је прави метеж на магистралном путу од Нове Вароши до Златибора, са десетинама камиона који стоје на путу.

Снијег и вјетар оборили су дрво на саобраћајницу између Нове Вароши и Кокиног брода, па је заустављен саобраћај на тој дионици.

Десетак километара даље, на путу од Негбине према Боровој Глави стоји попречено десетак камиона, а претпоставља се да су снијег на коловозу, али и неадекватне зимске гуме, разлог застоја.

На простору Нове Вароши снег пада дуже од 12.00 часова, а поједина планинска села од јутрос су без струје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана