Ванредна ситуација у Новом Пазару, Прибоју и Сјеници

Срна
Ванредна ситуација у Новом Пазару, Прибоју и Сјеници

БЕОГРАД - У Србији је због поплава ванредна ситуација проглашена и у Новом Пазару, након што је раније проглашена у Прибоју и Сјеници.

Новопазарски Штаб за ванредне ситуације апеловао је на грађане да избјегавају кретање и задржавање у близини ријека и других водотокова, као и да не прелазе преко импровизованих мостова, док ученици средњих школа који живе у угроженим подручјима не морају доћи на поподневну наставу.

Двије особе које су упале у новопазарску ријеку Трнавицу се воде као нестале и за њима се и даље трага, док је особа која је покушала њихово спасавање, након интервенције спасилаца, збринута и доброг је општег здравственог стања.

На Лиму, у Пријепољу, подигнут је још један насип да заштити Бродарево, излила се и ријека Бјелица у драгачевским селима, као и ријеке у Чачку и Тутину, јавио је РТС.

Ријека Дрина, која стално надолази, изазвала је поплаве у току кроз Азбуковицу, а под водом су многе куће и викендице, као и читаво Етно-село “Бок”.

Очекује се да ће Дрина и даље да надолази и да ће, за кратко вријеме, њен ниво бити такав да ће и у приобаљу излив бити повећан за 30 центиметара.

Такође, излио се и Ибар у Косовској Митровици, а више од 50 кућа у општини Звечан је поплављено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана