Ванредна ситуација у Новој Вароши због сњежних наноса

Срна
Ванредна ситуација у Новој Вароши због сњежних наноса

БЕОГРАД - У општини Нова Варош, гдје је снијег падао током ноћи, поједини путеви су потпуно завијани, проглашена је ванредна ситуација у пет сеоских и двије приградске мјесне заједнице.

Због јаког ветра у тим дијеловима Нове Вароши, који се налазе на надморској висини већој од 1.000 метара, настали су сњежни наноси виши од једног метра, а за рашчишћавање је морала бити ангажована тешка механизација.

Замјеник предсједника општине Нова Варош Бранко Бијелић рекао је за РТС да је у протеклих 48 часова снијег падао непрекидно и дувао јак вјетар.

“Створио је велике сметове и наносе, тако да је већина путних праваца непроходна. Успели смо да одржимо овај главни путни правац, а сви ови остали кракови који се одржавају су у проблему. Већ смо ангажовали машине које раде на чишћењу и надамо се да ће наредних дана сви путни правци бити функционални”, навео је Бијелић.

Он је нагласио да је снабдијевање електричном енергијом уредно и да све мјесне заједнице имају струју.

Због снијега је раније данас ванредна ситуација проглашена и у Црној Трави, гдје су без електричне енергије, те фиксне и мобилне телефоније остали сви становници те општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана