Ванредна ситуација и у Трговишту

Srna, foto: ilustracija
Ванредна ситуација и у Трговишту

БЕОГРАД - Општина Трговиште је, због погоршане епидемиолошке ситуације, донијела одлуку о проглашењу ванредне ситуације.

Предсједник општине Ненад Крстић рекао је да је у посљедњих десетак дана на подручју Трговишта потврђено петнаестак нових случајева заразе вирусом корона, али да брине број људи који имају симптоме, али се не јављају љекару.

Он је апеловао да се грађани придржавају мјера, као и да се обавезно јаве у ковид-амбуланту уколико имају симптоме, преносе "Вечерње новости".

Мјерама које је донијела општина на препоруку Кризног штаба забрањено је окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет лица ако није могуће обезбиједити физичку дистанцу од два метра и обавезно ношење маски.

У јавним парковима и игралиштима, као и током вјежбања на отвореном дозвољено је окупљање до пет лица уз мјере личне заштите.

Радно вријеме угоститељских објеката који немају башту и свих малопродајних објеката ограничено је од 7.00 до 20.00 часова, док угоститељски објекти који имају башту могу радити до 22.00 часа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана