Ванг: Пекинг против једностраних поступака на Космету

Срна
Foto: Илустрација

ПЕКИНГ - Кина вјерује да ниједан једностран поступак не погодује проналажењу рјешења за питање Косова и Метохије, као ни регионалном миру и стабилности, те да треба поштовати суверенитет, независност и територијални интегритет Србије, рекао је портпарол кинеског Министарства спољних послова Ванг Венбин.

Он је на конференцији за новинаре у Пекингу одговорио на захтјев новинара листа “Чајна дејли” да прокоментарише одлуку привремених институција у Приштини да забране употребу српског динара на Косову и Метохији и уведу евро као једину валуту.

Ванг је истакао да Пекинг подржава релевантне стране које желе да раде једна са другом, у оквиру релевантне резолуције Савјета безбједности УН, на постизању обострано прихватљивог политичког рјешења кроз дијалог, објавио је Генерални конзулат Кине у Њујорку.

“У том процесу, у потпуности треба поштовати суверенитет, независност и територијални интегритет Србије, а потребно је и да се гарантују права на живот и развој свих етничких група на Косову”, нагласио је Ванг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана