Вакцинисани у Србији могу у Србију без ПЦР и антиген теста

Г.С.
Вакцинисани у Србији могу у Србију без ПЦР и антиген теста

БЕОГРАД - Лице које посједује потврду о потпуној вакцинацији против болести КОВИД-19 коју је издала јавна здравствена установа Републике Србије, може ући у Србију без негативног РТ-ПЦР теста на присуство корона вируса или антиген ФИА РАПИД теста, наводи се у данас објављеним измјенама и допунама Уредбе о мјерама за спречавање и сузбијање заразне болести КОВИД-19.


Како се наводи у документу објављеном у Службеном гласнику, начин примјене овог изузећа одређује се актом министра здравља.

Контролу посједовања потврде о вакцинацији врши МУП на основу података здравствене установе која је извршила вакцинацију.

Измјену Уредбе донијела је данас Влада Србије, а ступила је на снагу даном објављивања.

Ради заштите од уношења заразних болести на територију Републике Србије, лицима која долазе у Републику Србију из свих држава свијета, изузев из Републике Албаније, Босне и Херцеговине, Републике Бугарске, Републике Сјеверне Македоније, Црне Горе и Мађарске, дозвољен је улазак у Републику Србију само ако посједују негативан РТ-ПЦР тест на присуство вируса SARS-CoV-2, не старији од 48 часова, издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе, односно из које улазе у Републику Србију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана