Вагон цистерна код Зајечара подигнута на пругу, саобраћај сутра око 17 часова

ГС
Вагон цистерна код Зајечара подигнута на пругу, саобраћај сутра око 17 часова

БЕОГРАД - Исклизнула вагон цистерна код Зајечара подигнута је на пругу и очекује се успостављање саобраћаја сутра око 17 сати, саопштили су из „Инфраструктурa железница Србије“.

Помоћни воз и специјализована екипа „Инфраструктуре железница Србије”, данас око 12.30 сати подигли су на пругу вагон цистерну товарену фосфорном киселином, која је синоћ исклизнула између жељезничких станица Зајечар и Минићево, на прузи Зајечар – Ниш, јавља Танјуг.

Приликом подизања исклизнуле цистерне на пругу није било никаквих тешкоћа, а у саопштењу се подсјећа да приликом њеног исклизнућа није дошло до превртања, нити је било икаквих цурења или испаравања. Предстоји уклањање жељезничке композиције са мјеста исклизнућа, а затим и поправка оштећених дијелова жељезничке инфраструктуре, наводе "Инфраструктуре железнице Србије".

Процјена је да би жељезнички саобраћај на овој дионици пруге Ниш - Зајечар могао да буде поново успостављен сутра, 30. децембра, око 17 сати. У саопштену се каже да у претходном периоду није рађен ремонт пруге између Књажевца и Зајечара, на чијем се дијелу синоћ догодило исклизнуће. Капитални ремонт пруге урађен је од Ниша до Књажевца.

На прузи Књажевац – Зајечар, на чијем дијелу се синоћ догодило исклизнуће, у овој и прошлој години радници „Инфраструктуре железница Србије” обављали су појачано текуће одржавање колосијека. Оно је подразумијевало дјелимичну замјену прагова на прузи, па је у претходне двије године замијењено око 7.000 прагова, затим замјену појединих шина, допуну туцаника, као и регулисање колосјека.

- Предложеним програмом пословања „Инфраструктуре железнице Србије”, који је у процедури усвајања, предвиђено је да се у дужини од 22 километра између Књажевца и Зајечара уради капитални ремонт пруге, односно реконструкција железничке инфраструктуре на том потезу. Предлогом о реконструкцији 22 километра пруге између Књажевца и Зајечара обухваћена је и деоница на којој се синоћ догодило исклизнуће цистерне - саопштиле су “Инфраструктуре железнице Србије“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана