Увиђај открио застрашујуће детаље: Плинска боца није узрок експлозије у Смедереву

ГС
Увиђај открио застрашујуће детаље: Плинска боца није узрок експлозије у Смедереву

СМЕДЕРЕВО - У стану у Смедереву синоћ је експлодирало неколико килограма експлозива, незванично сазнаје “Блиц”.

У експлозији је погинула једна, а рањено је још двоје људи. Како се сазнаје, погинула особа је највjероватније и она која је активирала поменути експлозив. Иако се првобитни мислило да је плинска боца узрок експлозије, на увиђају су откривени застрашујући детаљи.

Подсјетимо, на последњем спрату стамбене зграде у Улици слободе у центру Смедерева синоћ око 20.35 сата дошло је до снажне експлозије која се, према свjедочењима Смедеревчана, чула и 10 километара даље.

- Почела су стакла да падају. Окренуо сам се и видео да људи излазе из зграде (у којој се догодила експлозија). Чуо сам вриске. Ишао сам од стана до стана и питао треба ли помоћ - рекао је П.С. синоћ за “Блиц” који је и спасавао рањене људе.

На снимку објављеном на друштвеним мрежама види се како П. С. из зграде у којој је дошло до експлозије изводи комшије који су очигледно у стању шока. Око њих је метеж, на улицама мешавина срче, шута, дијлова тијела...

Стигао је до четвртог спрата, до свог друга Г.

- Питао сам га да ли је добро. Рекао је да јесте, па сам га спустио доле. Кад сам њега ухватио видео сам и жену да носе. Питао сам да ли има неко дете горе и још некога, па сам се вратио да их спасим - каже П. С. за “Блиц”.

Послије стравичне експлозије у Смедереву нађено је раскомадано тијело једне жртве, а истражни органи још утврђују идентитет погинуле особе. У експлозији су поврijеђене двijе особе, брат и сестра. Истражитеље сада чека задатак да открију ко је погинула особа на основу дијелова тела расутих на улици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана