Уручене стипендије и новогодишњи пакетићи српској дјеци са Космета

GS
Foto: RTRS

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас три стипендије српској дјеци са Космета које је обезбиједио анонимни донатор из Републике Српске, као и новогодишње пакетиће дјеци из изолованих српских села Паралово у општини Гњилане и Зебинце у општини Ново Брдо.

Арлов је уручио ову помоћ на српској страни административног прелаза Бијела Земља на путу Бујановац-Гњилане.

Преостале двије стипендије у мјесечном износу од 100 евра које примају дјеца са сјевера Косова и Метохије биће уручене накнадно.

- Жао ми је што не могу због забране уласка на Косово и Метохију да стипендије и новогодишње пакетиће уручим дјеци у школама - ракао је Арлов Срни.

Он је нагласио да је у акцији Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији учествовало више хиљада ђака из око 150 школа у Републици Српској, те да је обебијеђено око 1.000 пакетића које су дјеци и предшколцима уручили директори школа.

- Новогодишњи пакетићи за дјецу са Косова и Метохије су само дио свеколике помоћи коју грађани, институције и установе из Републике Српске обезбјеђују за наше сународнике на Косову и Метохији - нагласио је Арлов.

Он је навео да су дјеца основних и средњих школа из Српске прикупила заначајну суму новца за завршетак радова на опремању Дневног центра "Подржи ме - 9.јануар" у сјеверном дијелу Косовске Митровице који је намијењен дјеци са посебним потребама.

Ученица четвртог разреда из села Босце у Косовској Каменици Николија Максимовић захвалила је анонимном донатору стипендије.

- Хвала му од срца јер да није њега и стипедније коју примам не бих могла да се лијечим и да се заједно са сестром школујем - рекла је Николија, пожељевши да анонимни донатор дуго поживи и да га срећа и здравље прате.

Предраг Ристић, наставник руског језика у школи у Паралову, рекао је Срни да се у име наставника, родитеља и ђака захваљује ученицима школа из Српске, који су показали да мисле на своје вршњаке на Косову и Метохији.

- Свака ријеч је сувишна. Наша дјеца овај гест не смеју никада заборавити и сигуран сам да неће - рекао је Ристић.

Подјела стипендија и новогодишњих пакетића обављена је на прелазу Бијела Земља пошто је Арлову забрањен улазак на Косово и Метохију, а српска дјеца са Космета нису могла прећи на прелазима Јариње и Брњак који су затворени.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана