Урош Блажић кажњен након туче са притвореником

ГС
Урош Блажић кажњен након туче са притвореником

БЕОГРАД - Урошу Блажићу (20), који је осумњичен за масакр у селима Дубона и Мало Орашје, изречена је дисциплинска казна ограничења посјете за све чланове породице у Окружном затвору у Смедереву.

Наиме, ова казна му је изречена након што се потукао са притвореником Ј. С.

- Дана 29. јуна 2023. године судија за претходни поступак Вишег суда у Смедереву донео је решење којим је притворенику Урошу Блажићу изречена дисциплинска казна ограничење посете за све чланове породице за дане 14. јул и 21. јул, а у поступку одлучивања о дисциплинској казни према осумњиченом поводом догађаја од 17. јуна који се десио у притворској јединици Окружног затвора у Смедереву када је дошло најпре до вербалног, а потом и до физичког сукоба између притвореника Ј. С. и Уроша Блажића - кажу за “Блиц” из Вишег суда у Смедереву.

Он је, како су медији објавили неколико дана након маскра, рекао да је у жртве пуцао јер су о њему и његовој породици  лоше говорили и нису хтјели да му се извине, па је својим крвавим пиром у два села, Малом Орашју и Дубони, хтио да покаже да са њим “нема шале и зезања”.

Блажић је масакр извео само дан након масовног убиства дјеце у Основној школи “Владислав Рибникар” на Врачару. Пуцњаву је почео у Малом Орашју, а затим је прешао у Дубону. Он је у селу Мало Орашје убио петоро мјештана, од којих најмлађа жртва има 15 година. Затим је наставио ка селу Дубона, гдје је убио полицајца, његову сестру и њиховог другара.

Након што му се очев “мерцедес” заглавио у оближној њиви украо је аутомобил, па је њиме дошао је наплатне рампе “Мали Пожаревац” пријетио таксисти и путници таксија бомбом. Тиме је принудио возача да га одвезе до села код Крагујевца гдје је и ухапшен сутрадан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана