Урнебесни снимак из центра Чачка: Гуске излетjеле из кавеза и блокирале саобраћај, возачи трчали да их ухвате VIDEO

ГС
Foto: Рина

ЧАЧАК- У главној улици у Чачку дошло је до необичне ситуације кад су пролаз возила зауставиле, ни мање, ни више већ -гуске.

То је, може се рећи, махом саобраћајна култура у Србији. Ипак, призор у центру Чачка показао је да се може и другачије. Наиме,

- Било је то око осам сати увече. Укључивала сам се са паркинга у једну од главних градских улица. Само сам одједном видела како сва возила стају и "пале сва четири". Кад сам изашла имала сам шта и да видим. Човек који је ишао мало испред мене у кавезу је превозио гуске, међутим кавез се отворио и оне су једна по једна искочиле из приколице и кренуле да шетају по улици, рекла је за РИНУ Јелена Коларевић, очевидац ове необичне ситуације.

Када су угледали ове пернате животиње насред пута, возачи који су се затекли на лицу мјеста одмах су притекли у помоћ и кренули да "хватају" гуске колико је ко могао и да их враћају у кавез. Није се чуло свирање, нити негодовање јер се чека на пролаз већ само много, много смијеха.

- Један човек који се нашао ту рекао је "да ми је неко причао да ћу рукама по центру Чачка хватати гуске, не бих му веровао" и сву су праснули у смех. Било је то заиста занимљивих неколико минута који су показали да солидарност међу људима и даље живи. Сви су се потрудили да помогну возачу коме се отврио кавез и да спасу гуске. Тако да је свакако послата лепа порука, да када је потребно ту смо једни за друге, додаје Јелена.

Након што су сви свесредно помгли, све одбегле гуске су враћене у кавез, а возач је наставио свој пут. Убрзо се рашчистила и саобраћајна гужва, настала због незваних и необичних учесника, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана