Уредник "Сјеничких новина" преминуо од посљедица рањавања

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Администратор и уредник "Сјеничких новина" Един Хамидовић (48) из Сјенице преминуо је у Клиничком центру у Крагујевцу од посљедица рањавања прошлог петка, 6. августа, када је на њега пуцао суграђанин чији су иницијали Е.Л.

Уредник "Фејсбук" странице "Сјеничке новине" изрешетан је у центру Сјенице, наочиглед супруге и дјеце, а Е.Л. који је осумњичен да је у њега пуцао од тог тренутка је у бјекству, пренијели су београдски медији.

Един Хамидовић је преминуо синоћ у Клиничком центру у Крагујевцу, а информацију о смрти новинара саопштиле су "Сјеничке новине" на свом "Фејсбук" профилу.

Према писању медија, сукоб између Хамидовића и Е.Л. настао је неколико мјесеци раније због текстова у "Сјеничким новинама".

Поједини медији и локални политичари наводе да је сукоба дошло и због политичких свађа и нетрпељивости.

Хамидовић, који је био тешко повријеђен, оперисан је у новопазарској Општој болници, а у недјељу, 8. августа, је због наглог погоршања стања транспортован у Клинички центар у Крагујевцу гдје је синоћ преминуо.

Хамидовић је био оснивач и уредник "Сјеничких новина", као и члан и активиста Странке правде и помирења, коју предводи некадашњи муфтија Муамер Зукорлић.

У Едина Хамидовића је у петак вече, из возила у покрету, пуцао Е.Л. /27/ погодивши га са четири хица, два у груди, а по једним у ногу и раме, послије чега је побјегао.

Сумња се да је нападач напустио Србију, а због сумње да му је помогао да илегално пређе границу са Црном Гором, полиција је ухапсила Р.Ђ. /36/ из Сјенице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана