Упркос свему, Грачаница наставља да живи и слави Велику Госпојину

ГС
Упркос свему, Грачаница наставља да живи и слави Велику Госпојину

ГРАЧАНИЦА - Митрополит рашко-призренски Теодосије служио је бденије у манастиру Грачаница уочи храмовне и сеоске славе Успења Пресвете Богородице - Велике Госпојине.

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Милена Парлић, која је присуствовала бденију, честитала је вјерницима сутрашњи празник који се са радошћу дочекује у свим српским срединама.

- Сутра ћемо се, заједно са Епархијом рашко-призренском, у свим српским срединама, и онде гдје има Срба, и у оним обесрбљеним српским срединама, заједно са братством, помолити за спас нашег народа и Цркве, да нам да Господ Бог и Пресвета Богородица снаге да издржимо сва искушења, рекла је Парлићева.

У току сутрашњег дана у манастиру Грачаница поводом празника биће служена Света литургија, а затим ће у поподневним часовима у оквиру програма "Дани Грачанице" бити одржан први Сајам привреде, традиције и културе, као и шести Међуопштински сајам меда.

Празник је успомена на овоземаљску смрт Богородице и, према јеванђељском предању, дан када се она вазнијела на Небо и предала свој дух у руке Спаситеља. Такође, означава и крај двонедељног поста, преноси СРНА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана