Управа царина Србије: Надмашена историјска запљена, одузето више од 112 тона цигарета

GS
Foto: Управа царина Србије

Управа царина Србије саопштила је да је одузела више од 112 тона, односно готово 111 милиона комада цигарета вриједних преко 15,5 милиона евра из једног царинског складишта у Београду, чиме је надмашена досадашња рекордна запљена од 50 тона тог акцизног производа.

Послије дуже царинске истраге, утврђено је да цигарете које су шлеперима допремане из Црне Горе од 2019. године и потом складиштене, морају бити одузете због невјеродостојне документације, нетачних података о роби и фирмама учесницма у спољнотрговинском поступку, од којих неке чак и не постоје у регистрима предузећа, саопштила је Управа царина Србије.
 

Коначним рјешењем Министарства финансија потврђена су рјешења царинских органа о одузимању робе која ће бити уништена у законом прописаном поступку, наводи се у саопштењу.

Управа царина у сарадњи са полицијом и другим државним органима наставља одлучну борбу против кријумчарења цигарета и других дуванских производа и кријумчарења свих врста роба чиме, како наводи, штити државни буџет и финансијски и економски интерес Србије и свих њених грађана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана