Управа царина: Аутобуски тоалет преправљен за кријумчарење цигарета

ГС
Управа царина: Аутобуски тоалет преправљен за кријумчарење цигарета

БЕОГРАД - Цариници су на граничним прелазима Шид и Батровци, у сарадњи са полицијом, спријечили покушај кријумчарења 21.690 паклица различитих цигарета, скривених у посебно дограђеној прегради тоалета једног аутобуса, саопштила је данас Управа царина.

Тај аутобус страних регистарских ознака, који је са 20 путника и три возача био на путу ка Словенији, издвојен је у уторак, 2. маја, за детаљан преглед на граничном прелазу Шид.

Приликом контроле цариници су на спојевима лима у аутобуском тоалету уочили свежу фарбу и силикон, због чега је аутобус под пратњом упућен на гранични прелаз Батровци, ради прегледа мобилним скенером.

Приликом скенирања, у пределу тоалета, тачније резервоара за фекални отпад уочене су неправилности, а даљим прегледом, уз помоћ фибер оптике, утврђено је да је накнадно дограђена шупљина поменутог простора испуњена цигаретама.

Пошто је уклоњен лавабо, преграда од полистера и неколико лимених поклопаца, дошло се до скривене шупљине из које је извађено 2.169 боксова (43.380 комада) цигарета ''Марлборо'', ''Винстон'', ''Камел'' и ''Кент''. Кријумчарене цигарете су заједно са аутобусом и једним од возача предате у даљу надлежност полиције и тужилаштва, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана