Умро најпознатији српски путник: Слободан Мићић отишао на посљедње путовање VIDEO

novosti.rs
Умро најпознатији српски путник: Слободан Мићић отишао на посљедње путовање VIDEO

Најпознатији српски путник Слободан Мићић је у 76. години, послије дуже болести, отишао на посљедње путовање.

Обожаван као водич, вољен као шеф Интерконтиненталног одијељења, поштован као директор у “Путнику” , цијењен као власник прве приватне туристичке агенције “Кон тики”, Слободан Мићић је већини најпознатији по бескрајно занимљивим путописима “Свет на длану” које је радио са супругом Маријом Шкиљаицом Мићић.

Економиста по образовању, а свјетски путник по опредијељењу, српске туристе је одвео у најудаљеније кутке планете - од Уганде до Галапагоса, од Фиџија до Исланда, чији је био почасни конзул.

Отворио је врата многих дестинација на којима српски туристи са уживањем и данас проводе годишњи одмор. Приближио нам је несвакидашња мјеста, “чудну” храну, занимљиве обичаје и научио грађане Србије како се путује са стилом. Волио је Грчку, а нарочито Атину, гдје је провео “медени мјесец”. Вјеровао је да ће Турска постати туристичка велесила, египатски туристички радници су му се клањали звали су га Абу Слоба, а италијансли су га кратко звали Боба.

Посљедње године посветио је промоцији Србије, јер је био заљубљен у Србију - у Дунав, у Ивањицу, у Врњачку Бању, у салаше и планине.

Слободан Мићић је умио да путује и ужива у путовањима. Умио је да забавља туристе који су мјесец дана аутобусом путовали до Каира.

Сви су му завидјели на путовањима, а Слободану Мићићу треба завидјети на томе што са путовања није доносио сувенире, већ пријатеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана