Умрла Јелена Глигорић

GS
Умрла Јелена Глигорић

БЕОГРАД - Новинарка и некадашња уредница у редакцији Радио Југославије Јелена Глигорић преминула је у Београду у 71. години, саопштило је Удружење новинара Србије (УНС).

Као туристички новинар, предано је радила на промоцији југословенског туризма преко таласа Радио Југославије, који је у то доба емитовао програм на 12 свјетских језика и био слушан на цијелој земаљској кугли.

Послије распада Југославије, почетком деведесетих година прошлог вијека, у склопу Радио Југославије почео је да се емитује програм ЈУ радија, који је убрзо постала једна од најслушанијих локалних радио станица у Србији, а слушаности је умногоме допринио Јутарњи програм, који је уређивала и водила Јелена Глигорић.

Године 2011. добила је Повељу Савезне јавне установе Радио-Југославија, Међународни радио Србија, "за посебан допринос у остваривању уређивачке политике и значајан домет у радио стваралаштву", пише УНС.

Јелена Глигорић је са места уредника у Привредној редакцији 2015. отишла у пензију, а неколико месеци након тога престала је да постоји Радио Југославија.

Испраћај за кремацију Јелене Глигорић биће у петак, 12. јануара 2024. године, у 11 на Новом гробљу у Београду, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана