Улице у Источној Илиџи и Нишу носиће име доктора Лазића

Срна
Улице у Источној Илиџи и Нишу носиће име доктора Лазића

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, НИШ - Општина Источна Илиџа саопштила је да ће једну улицу назвати именом великог човјека, родољуба и доктора Миодрага Лазића, у жељи да и наредне генерације знају и памте шта је овај добровољац урадио за народ овог краја.

- Умро је наш доктор Миодраг Лазић. Умро је наш ратни илиџански саборац, саборац који је своје битке водио на најтежем мјесту, у илиџанској болници „Жица" - саопштено је из општине Источна Илиџа.

У саопштењу се наводи да је умро херој свога позива и херој народа овога краја који је лијечио рањене, оплакивао мртве, тјешио уцвијељене.

- Био је наш као што смо ми били његови, били и остали. Збогом, пријатељу свих Илиџанаца. Покој твојој великој, племенитој српској души - истиче се у саопштењу.

Предсједник Комисије за називе дијелова насељених места и улица Бојан Маринковић најавио је да ће и улица поред Клиничког центра у Нишу или трг код Завода за хитну медицинску помоћ ће добити име по преминулом доктору Миодрагу Лазићу.

- Комисија ће одржати седницу одмах након укидања ванредног стања и тада ћу предложити да чувени доктор добије улицу, а верујем да ће се и остали чланови комисије сложити са мном - рекао Маринковић.

"Нишке вести" пишу да Нишлије на друштвеним мрежама позивају суграђане да се вечерас у 20  часова, осим аплауза, чује и посљедња жеља доктора Лазића – пјесма "Марш на Дрину".

- Последња жеља овог великог и храброг човека, који је стално гледао смрти у очи, била је да буде испраћен песмом „Марш на Дрину“. Вечерас у 20 часова пустите сви ову песму на својим терасама, а након аплауза дајмо минут ћутања - позивају Нишлије.

Чувени српски хирург Миодраг Лазић, који је током ратова деведесетих година прошлог вијека спасавао животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској, преминуо је јутрос у Нишу од посљедица вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана