Уклоњена барикада на Мердару

ГС
Уклоњена барикада на Мердару

СЈЕВЕРНА МИТРОВИЦА - Почело је уклањање барикада, а прва је уклоњена барикада на Мердару из правца централне Србије, јавио је РТС.

На пролаз ка пункту Мердаре из правца Куршумлије чекају путници у аутомобилима и камионски превозници.

Барикада је претходних дана била постављена на километар од пункта.

Полиција у Приштини саопштила да је нешто пре десет часова поново успостављен саобраћај преко пункта Мердаре.

Може се очекивати уклањање и осталих барикада на сjеверу Косова и Метохије, преноси Курир.рс.

Током протекле ноћи непознате особе запалиле су  два камиона на барикади која се налази на мосту на ријеци Ибар, код мјеста Дудин Крш у општини Сјеверна Митровица.

Барикада на мосту који спаја град  Митровицу са магистралним путем Митровица - Лепосавић постављена је прије два дана, заједно са барикадом у самом граду, у Бошњачкој Махали код Техничке школе. За сада нема званичних информација о узроцима пожара. Како јавља репортер Косово онлајна, на лицу мјеста се налазе припадници Еулекса.

Јче је након састанка предсједника Србије Александра Вучића са представницима Срба са Косова донесена одлука о уклањању барикада.

- Од сутра прије подне ће кренути уклањање барикада, то не може за два сата да буде готово, да ли за 24 или 48 сати, барикаде ће бити уклоњене, али неповјерење није уклоњено. Они који мисле да могу да се играју животима Срба и њиховим опстанком, треба да знају да, као што то до сада нисмо дозволили сви заједно, а посебно ви, то нећемо дозволити ни убудуће - поручио је јуче Вучић.

Непознате особе запалиле два камиона на барикади која се налази на мосту на ријеци Ибар, код мјеста Дудин Крш у општини Сјеверна Митровица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана