Укинуто стање повишене борбене готовости у Војсци Србије

ГС
Укинуто стање повишене борбене готовости у Војсци Србије

БЕОГРAД, КОСОВСКА МИТОВИЦА - Стање повишене борбене готовости у Војсци Србије укинуто је одлуком предсједника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, потврђено је Танјугу у Предсједништву.

Борбена готовост проглашена је 26. децембра због ситуације на сјеверу Косова и Метохије.

Тада је Вучић, као врховни командант Војске Србије наредио да војска и све јединице МУП-а буду у највишем степену борбене готовости.

Како јавља извјештач РТС-а послије пуштања на слободу Дејана Пантића и Николе Недељковића, очекује се пуштање и Слађана Трајковића и Миљана Аџића.

Како РТС сазнаје, Супруга Слађана Трајковића Сузана добиће заказани телефонски разговор са својим супругом када ће можда и сазнати нешто више, да ли ће он можда бити пуштен да се брани са слободе.

Барикада у Рудару још није уклоњена, али пунт на прелазу Мердаре је оспособљен.

Очекује се уклањање барикада на сјеверу Косова и Метохије. За сада, уклоњена је барикада код пункта Мердаре из правца Куршумлије.

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изразила је "огромну захвалност Вучићу и Србима са КиМ зато што су, како је навела, „нашли снаге да на бруталан терор и агресију одговоре скоро па безграничним стрпљењем, посвећеношћу миру, мудром политиком и дијалогом са свима онима који су, на било који начин, могли да допринесу очувању мира".

-Нажалост, верујем да ово није крај Куртијевим (премијер привремених институција у Приштини Аљбин) провокацијама, али се надам, и верујем, да ће међународна заједница обезбедити поштовање договора постигнутих у последњих 24 часа како би се очувао овај тренутак мира и стабилности и како би се окренули испуњењу Бриселског споразума - навела је премијерка Србије на Твитеру.

Брнабићева је такође захвалила међународним партнерима који су помогли да се сачува мир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана