Укинута пресуда за убиство, понавља се суђење

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду укинуо је данас првостепену пресуду којом је Милош Животић осуђен на казну затвора од 12 година због убиства Радована Пајовића 2019. године у насељу Раковица.

Другостепени суд је усвајањем жалби бранилаца окривљеног укинуо првостепену пресуду и наложио Вишем суду у Београду да понови суђење, објављено је на сајту тог суда.

По налажењу Апелационог суда у пресуди постоји одсуство разлога о битним чињеницама због чега њена правилност и законитост није могла бити испитана. 

Животић је првостепеном пресудом оглашен кривим за кривично дјело убиство у стицању са кривичним дијелом недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Сумња се да је Животић 11. јула 2019. године у насељу Раковица у стању смањене урачунљивости до степена битно, али не и битно, неовлашћено носио преправљени стартни пиштољ којим је лишио живота оштећеног Радована Пајовића.

Оштећени је тог дана дошао до аутомеханичарске радње оптуженог и њих двојица су се аутомобилом који је био на поправци упутили у непознатом правцу, и током вожње је дошло до вербалне расправе између њих.

Животић је оптужен да је у једном тренутку зауставио аутомобил којим је управљао и тупином пиштоља најмање седам пута ударио оштећеног у предјелу главе и лица, да би када је Пајовић пао у њега испалио седам хитаца. 

Сумња се да је Животић тијело убијеног прекрио сијеном, чауре бацио у растиње, а пиштољ сакрио у свом дворишту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана