Укинута пресуда “супружницима из пакла”: Исјекли човјека, па дијелове тијела бацили са моста

ГС
Укинута пресуда “супружницима из пакла”: Исјекли човјека, па дијелове тијела бацили са моста

БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду укинуо је првостепену пресуду којом су Родољуб и Санела Петровић осуђени на казне затвора од 40 односно 18 година, због тешког убиства Милана Филиповића и децембру 2018. године у Смедереву, којег су након убиства исјекли и бацили са моста у канал остатке тијела.

Другостепени суд је усвајањем жалби Вишег јавног тужиоца у Смедереву и по службеној дужности у односу на Родољуба Петровића, укинуо цијелу првостепену пресуду и наложио Вишем суду у Смедереву да им поново суди, објављено је на сајту овог суда.

По налажењу Апелационог суда у првостепеној пресуди су изостали разлози о чињеницама, које су предмет доказивања, док су докази међусобно противрјечни због чега је чињенично стање остало погрешно и непотпуно утврђено.

Санела Петровић је првостепеном пресудом осуђена за кривично дјело тешко убиство у помагању, док по оцјени Апелационог суда из описа радњи окривљене произлазе сви битни елементи саизвршилаштва као облика саучесништва у кривичном дијелу.

Како се наводи у образложењу, првостепени суд утврђује постојање договора између окривљених да “намаме” Филиповића, подјелу улога у убиству, како би од њега одузели новац и вриједне ствари које је донио из иностранства.

Такође, окривљени су дијелили новац добијен од продатих Филиповићевих ствари, те је Санела Петровић учествовала у више радњи у континуитету у прикривању трагова заједно са Родољубом Петровићем, сакривајући тијело покојног, које је окривљени претходно исјекао на дијелове.

Бројност, карактер и природа описаних радњи за које првостепени суд утврђује да их окривљена извршила и за које је оглашава кривом, затим свијест о заједничком дјеловању са окривљеним и њена кључна улога у довођењу покојног до самог мјеста убиства и омогућавања окривљеном да убије Филиповића указује да је она са умишљајем битно допринијела извршењу кривичног дјела, а што представља саизвршилаштво као облик саучесништва у кривичном дјелу.

Супружници Петровић ухапшени су почетком 2019. године под сумњом да су убили Филиповића, тијело искасапили и дијелове бацили у канал “Црвене воде” у Радинцу крај Смедерева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана