Укинут притвор модном креатору Дарку Костићу

Танјуг
Foto: н1

БЕОГРАД - Први основни суд у Београду укинуо је данас притвор модном креатору Дарку Костићу, који се сумњичи да је закључао младића (19) у шпајз свог стана у центру Београда и пријетио му да ће га убити.

Костић је послије три недјеље пуштен из притвора, у којем је био због сумње да је починио кривична дјела противправно лишење слободе и угрожавање сигурности, како незванично сазнаје Танјуг.

Такође, Костићу је истом одлуком одређена и мјера забране приласка 19-годишњем младићу који га је пријавио.

Костић је претходно на саслушању у Првом основном јавном тужилаштву у Београду негирао да је закључао Ш.Х. у шпајз и пријетио му смрћу.

Костић је ухапшен 20. априла након што је пријављено да се у његовом стану налази 19-годишњак који је затворен у шпајзу и да му он прети да ће га убити.

Младић је послао поруку Н.Н. да је затворен у шпајз и да Костић хоће да га убије, након чега је Н.Н. обавијестио полицију која је одмах дошла на адресу пријаве у центру Београда.

Костића је Трећи основни суд у Београду је у јуну прошле године осудио на годину дана кућног затвора са електронским надзором (наногицом) због полног узнемиравања једног малољетника и држања дроге за личну употребу.

Истом одлуком је ослобођен за два кривична дјела-полно узнемиравање пунољетне особе и омогућавање уживања опојних дрога.

Костићев бранилац Димитрије Илић је за Танјуг рекао да је у току другостепени поступак у том случају и да још није донијета правоснажна пресуда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана