Укинут кућни притвор Душку Шарићу

Танјууг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Вијеће Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Беоргаду укинуло је данас због здравствених разлога кућни притвор Душку Шарићу, оптуженом припаднику организоване криминалне групе његовог рођеног брата Дарка Шарића.

Њему је суд одредио мјеру забране напуштања боравишта односно територије Београда, уз образложење да судско вијеће неће никог спријечавати да се лијечи.

Бранилац Душка Шарића, адвокат Далибор Катанчевић претходно је предложио суду да му укине кућни притвор, наводећи да му се здравствено стање погоршало и да би требало да иде на операцију срца у Њемачку до септембра.

Катанчевић је прецизирао да је Душко Шарић у петак кренуо на рочиште у поступку за трајно одузимање имовине, када му је позлило.

Он је суду доставио медицинску документацију којом потврђује здравствено стање оптуженог.

Душко Шарић је до сада био у кућном притвору, који му је одређен након полагања јемства.

Душко Шарић је рекао да мора да оперише срчани зализак и да се та операција ради у Њемачкој, гдје би требало прво да оде на преглед и онда закаже операцију.

Укидање мјере напуштања боравишта предложио је и адвокат Вељко Делибашић за своје брањенике Данила Стојановића и Милутина Радовановића, који приједлог је суд прихватио и укинуо им ту меру.

Претходно су у судници изведени докази са криптоване апликације „Скај“ који су се односили на постављање екплозива на аутомобил Горана Николашевића, као и слике мушкарца за ког тужилаштво тврди да је Стефан Андрејић.

Његова адвокатица је навела да те фотографије нису законит доказ јер се види да је настала без сагласности лица које је фотографисано, што значи да има елемената незаконитог фотографисања.

Наредни сет порука односио се на постављању првог експлозива на Николашевићев аутомобил, а која није експлодирала,што је адвокат Марко Јанковић

прокоментарисао да у тим порукама види датум 7. августа 2020. године, док се према оптужници везује за догађај који је био 8. августа те године.

У вези са ПИН-ом за који тужилаштво у оптужници наводи да користи Дарко Шарић послао и поруке „У 7 идемо у Азуро на вечеру, овој малој је рођендан“, као и „Драга сад су ми јавили за мужа“ и „Пратили су те до Будве“

Јанковић тврди не може да буде Шарић јер је тад био у притвору, додајући да су њега само могли да прате „од собе до кантине“.

Међу сликама које су припадници ове групе размењивали преко криптоване апликације приказана је фотографија дописивања на једној друштвеној мрежи у којо пише „Пао сам, ствари ми у гепеку. Не могу да пишем“, што се како тужилаштво наводи односи на Уроша Радовановића који је ухапшен у Ваљеву са гардеробом у аутомобил, а која је коришћена у постављању експлозива на Николашевићев аутомобил.

Следеће суђење заказано је за 18. септембар.

Поред Шарића и адвоката Дејана Лазаревића оптужени су и Бојан Станојковић, Данило Одовић, Александар Бошковић, Никола Спасојевић, Данило Стојановић, Милутин Радовановић, Душко Мирковић, Стефан Андрејић, Марко Вукић, Урош Радовановић, Милан Вучинић, Арса Шарић и Душко Шарић.

Бојану Станојковићу, Николи Спасојевићу, Стефану Андрејићу , Марку Вукићу и Арси Шарићу се суди у одсуству јер су у бекству, док су се Душко Шарић и Милан Вучинић предали суду у јануару и од тада се налазе у притвору.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана