Ухапшено шест макроа: Клијенте дјевојкама налазили на "Фејсбуку"

Г.С.
Хапшење
Foto: МУП Србије | Хапшење

БЕОГРАД - Шест особа ухашено је због сумње да су извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела и посредовање у вршењу проституције.

Ухапшени су Ј. Д. (50), Д. К. (64), А. С. (41), Ж. Ш. (40), Б. Г. (30) и Д. М. (34). Сумња се да су они, од септембра 2022. до маја 2023. године, врбовали женске особе да се баве проституцијом, а потом изнајмљивали станове на територији Београда у којима су се оне налазиле са клијентима, пише Курир.

Осумњичени се терете и да су путем друштвених мрежа организовали оглашавање проституције, подводили више од 10 дјевојака којима су организовали превоз до клијената. Новац добијен од проституције су, како се сумња, припадници организоване групе дијелили између себе, саопштио је МУП.

Претресом станова и других просторија које су они користили полиција је пронашла 203.000 динара, 3.200 евра, 39 мобилних телефона, три лаптопа, који су, како се сумња, коришћени за евиденцију о дјевојкама које пружају сексуалне услуге, евиденцију о зарађеном новцу, о почетку и завршетку пружања сексуалне услуге корисницима услуга.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана