Ухапшено пет лажних полицајаца

ГС
Ухапшено пет лажних полицајаца

Полиција је ухапсила пет мушкараца, од којих је један из Мостара, због сумње да су, представљајући се као полицајци, опљачкали кућу у околини Лознице, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије.

Ријеч је о мушкарцима из Београда чији су иницијали Н.М. (31), А.Ч. (40), С.Ђ. (45), као и А.Н. (41) из околине Лознице и З.Г. (30) из Мостара, наведено је у саопштењу на сајту МУП-а.

Они су осумњичени да су синоћ око 22.00 часа у околини Лознице дошли до куће мушкарца (69) који је тренутно ван земље, позвонили, а потом кућепазитеља и мушкарца који су им отворили врата угурали у кућу, “лажно се представљајући као полицајци”.

Њих петорица су кућепазитеља (51) и мушкарца (43) оборили на под, везали им руке и ноге, све вријеме их ударајући и тражећи да кажу гдје се налази сеф са новцем и златом, наводи се у саопштењу.

Они су осумњичени да су жртве потом затворили у туш-кабину, претражили кућу у потрази за новцем, те да су украли 100 франака, 150 евра и 6.000 динара (око 50 евра).

Један од оштећених је побјегао кроз прозор купатила и позвао полицију, која је исто вече пронашла двојицу осумњичених у аутомобилу регистрација БиХ и ухапсила их, док су јутрос пронађена и остала тројица осумњичених.

Према налогу Основног јавног тужилаштва у Лозници, свима је одређено задржавање до 48 часова и уз кривичну пријаву биће приведени тужиоцу, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана