Ухапшени осумњичени за убиство никшићког Ескобара

ГС
Ухапшени осумњичени за убиство никшићког Ескобара

БЕОГРАД - Експресном акцијом српске полиције ухапшене су двије особе осумњичене за убиство Ранка Радошевића (54) званог Ескобар у кафићу на бензинској пумпи у Рушњу, јављају београдски медији.

Полиција је још у четвртак дала опис за починиоце и то да је један висок 175, а други 180 центиметара.

Радошевић, из Никшића убијен је у четвртак око 11 часова док je пио кафу у кафићу на бензинској пумпи у Рушњу, са чак седам  хитаца из пиштоља.

По налогу Вишег јавног тужилаштва, наређена је обдукција тијела ликвидираног.

Мушкарац за кога се сумња да је убио Радошевића имао је на себи гардеробу црне боје као и патике и ситније је грађе.

У Радошевића је убица са капуљачом на глави и хирушком маском преко уста и носа испалио седам хитаца од којих пет у тијело и два у главу. Тек када је био сигуран да је обавио посао, са саучесником је изашао из локала.

Побјегли су „голфом 4“ који је је нађен запаљен у Улици Једанаесте крајишке дивизије у Раковици.

За возило се сазнало да је украдено и то вјероватно само да послужи за ликвидацију.

И „голф 4“, за кога се сумња да су користили осумњичени за убиство, налази се на вјештачењу. Није познато да ли је ватра уништила све трагове.

Убијени Ранко Радошевић Ескобар наводно је био члан бежанијског клана Горана Мијатовића који је ликвидиран у Београду и вођа никшићког клана који је сарађивао са шкаљарским кланом на чијем је челу био Јован Вукотић.

Радошевић је довођен у везу са Вељком Беливуком и Марком Миљковићем, када је код њих пронађен аутомобил који се води на његово име.

Ескобар се бавио продајом возила, а муштерије су му биле људи из подземља. Како је "Блиц" писао, он је преправљао обична возила у блиндирана и тиме повећавао њихову вриједност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана