Ухапшени Нијемац и Украјинац због непријављеног новца и драгуља

Танјуг
Foto: Управа царина Србије

БЕОГРАД - Управа царина саопштила је да су цариници, у сарадњи са полицијом, на граничном прелазу Прешево осујетили покушај кријумчарења више од 700.000 непријављених евра и два смарагда, због чега је запљењен и аутомобил којим су новац и драго камење кријумчарени, па се укупна вредност одузетих девиза, робе и возила попела на више од 840.000 евра.

Овај случај догодио се 7. јуна, када је на излаз из земље пристигао BMW X6 њемачких регистарских ознака, којим су путовала двојица страних држављана. На питање цариника да ли имају нешто да пријаве за царинску контролу, обојица су одговорила да са собом не носе ништа.

Услиедио је детаљан преглед аутомобила којим су демантоване њихове изјаве, јер је аутомобил дословно био ''нафилован'' непријављеним новцем.

Више од 600.000 евра и готово 125.000 долара било је сакривено у скоро сваком дијелу унутрашњости возила: кутији за прву помоћ, лијевим и десним вратима, рефлектујућем прслуку, у торбама са личним стварима, у кеси из супермаркета, кутији за парфем, кутији за лијекове, пластичној корпи са дјечијим играчкама, па чак и у кутији дјечијих бојица.

То није било све, јер су службеници на граници у кеси из супермаркета која се налазила у пртљажнику пронашли и два мала смарагда, чија је вриједност процјењена на готово 6.500 евра.

Због тога што је коришћен као средство за кријумчарење задржан је и аутомобил БМW X6, чија се вриједност процјењује на 110.000 евра. Сав откривени новац, драго камење, аутомобил и оба путника предата су у даљу надлежност Вишег јавног тужилаштва и против њих ће се водити кривични поступак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана