Ухапшени нападачи на новинара Ваљона Сиљу

Танјуг
Ухапшени нападачи на новинара Ваљона Сиљу

ПРИШТИНА- Нападачи на новинара и власника приштинског портала “Газета Метро” Ваљона Сиљу ухапшени су синоћ, саопштио је министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља.

-После интензивног рада косовске полиције, тројица нападача на новинара Ваљона Сиљу већ су ухапшени. Честитам Косовској полицији на посвећености и професионализму, што гарантује безбједност за све, као и владавину закона и реда - написао је Свечља на Фејсбуку.

Додао је да је ''као грађанин и министар унутрашњих послова, наравно, забринут  због напада на новинара Ваљона Сиљу''.

Хапшење осумњичених Л.Д, К.Х. и О.Х. потврдило је и специјално тужилаштво, које је у саопштењу достављеном медијима навело да ће за ухапшене затражити одређивање мјере притвора.

-Специјално тужилаштво саопштава да је након интензивног ангажовања истражитеља Косовске полиције, односно Управе за борбу против тероризма, идентификовало тројицу осумњичених за напад на новинара Ваљона Сиљу. Полиција је ухапсила осумњичене којима се на терет ставља кривично дјело изазивање расне и вјерске мржње и нетрпељивости - наводи се у саопштењу.

Тројица ухапшених по налогу државног тужиоца биће упућени у притвор, а у законском року биће затражено одређивање мере притвора.

Суља је описао нападаче као “исламске фанатике”, преносе медији на албанском.

Напад на новинара Ваљона Суљу осудили су приштински званичници, представници опозиције, организације цивилног друштва, као и удружење новинара у Приштини, страни амбасадори и Европска федерација новинара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана