Ухапшени Јанићијевић наводно повезан са Бањском

Срна
Ухапшени Јанићијевић наводно повезан са Бањском

ПРИШТИНА - Србин Лазар Јанићијевић из Звечана, који је данас ухапшен на Јарињу када је кренуо на сахрану трагично страдалог Стефана Недељковића који је данас сахрањен у Врњачкој Бањи, наводно се доводи у везу са догађајима у Бањској, тврде из полиције самопроглашеног Косова.

Директор те полиције Газменд Хоџа рекао је на конференцији за новинаре да је на имању ухапшеног, наводно, пронађено оружје које га повезује са догађајима у Бањској у недјељу, 24. септембра.

"Извршена је рација на његовом имању и пронађена извјесна количина муниције", рекао је Хоџа и додао да постоји могућност Јанићијевићеве умијешаности у догађаје у Бањској.

Хоџа је рекао да ће ухапшеном извјесно бити одређено полицијско задржавање до 48 часова.

Из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију поручено је раније да је Јанићијевић без разлога изведен из аутомобила на Јарињу, те да је тренутак који је Приштина изабрала за привођење показује директну и срачунату намјеру Аљбина Куртија и његових екстремиста да Србима загорчају живот, да их хапшењима, лажним оптужницама, пребијањима, вријеђањима по националној основи натјерају да напусте своја вјековна огњишта и сјевер Косова и Метохије етнички очисте од Срба.

Српска листа оцијенила је да се хапшењем Јанићијевића уз ћутање међународне заједнице наставља се прогон српског народа на Косову и Метохији од режима премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија.

У сукобу са полицијом самопроглашеног Косова у недјељу, 24. септембра, у селу Бањска страдали су Стефан Недељковић, Игор Миленковић и Бојан Мијаиловић, а погинуо је и један полицајац. Званичници Србије су саопштили да су Срби брутално ликвидирани, након рањавања и предаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана