Ухапшени генерални директор и више лица због прања новца

Танјуг
Ухапшени генерални директор и више лица због прања новца

БЕОГРАД- У заједничкој акцији инспектора Пореске полиције и Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова ухапшен је генерални директор акционарског друштва из Чоке због основане сумње да је извршио кривично дјело злоупотребе положаја одговорног лица.

Он је то дјело извршио у саизвршилаштву са још једним одговорним лицем и предсједником Скупштине акционара тог друштва, као и одговорним лицем два привредна друштва из Кикинде, а који су такође ухапшени.

Против свих, укључујући још два лица, Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду биће поднијета је кривична пријава због прања новца.

Осумњичени су разним малверзацијама стекли противправну имовинску корист у износу од 60,26 милиона динара и тако оштетили буџет Србије.

Они су током 2019. године сачинили више фиктивних уговора намјенског карактера о заједничкој производњи дувана, куповини опреме и услуга, као и помоћи породицама запослених, на основу којих су новчана средства са текућих рачуна привредног друштва из Чоке, пребачена на личне рачуне наведених пријављених лица.

Та средства у износу од 60.268.100,00 динара пренијета су на лични рачун главноосумњиченог, који их је искористио за куповину акција и тако постао власник 94,49 одсто тог акционарског друштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана