Ухапшена жена која је свијећом изазвала пожар на тераси

Курир
Ухапшена жена која је свијећом изазвала пожар на тераси

БЕОГРАД - У суботу послијеподне избио је пожар на тераси у солитеру у Блоку 61 на Новом Београду. На сву срећу, том приликом нико није теже повријеђен, а истрагом је утврђено да је Р. Н. (72) запалила свијећу поводом Задушница на тераси и да је то узрок пожара, те је сада ухапшена.

Осумњиченој Р. Н. на терет се ставља кривично дјело изазивања опште сигурности. Пожар је, подсјетимо, букнуо око 15.20 часова у Улици Јурија Гагарина на Новом Београду.

– Р. Н. је у суботу, поводом празника Задушнице, наводно запалила свијећу на тераси. Свијећа је пала и захватила нешто на тераси, што је убрзо букнуло и ватра је почела да се шири. Ватра је захватила цијелу терасу, ништа се није видјело... Црни, густи дим је куљао одатле. Било је језиво – каже наш саговорник и додаје:

– Том приликом оштећено је неколико станова у вишеспратници, а Љ. Ч. (61), иначе комшиница ухапшене, том приликом задобила је лакше повреде јер је покушала да спријечи пожар.

Ватра је куљала на све стране, цијела тераса је била у пламену, а пошто се стан ухапшене налази на деветом спрату солитера, према ријечима очевидаца, ватра је ишла и ка осталим становима на том спрату, али и у вис до 11. спрата.

– Ватрогасци су брзо дошли на адресу и локализовали пожар у коме је причињена велика материјална штета. Осам возила са 22 ватрогасца Ватрогасно-спасилачких јединица Земун и Савски венац учествовало је у гашењу пожара – наводи Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана