Ухапшена тројица голобрадих младића који су претукли београдског Робинзона Марјана С. (74) на смрт

Г.С.
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Послије интензивне потраге полиција је ухапсила двојицу малољетника (16) и три године старијег младића, осумњичене да су 20. августа, сат иза поноћи, на београдској Ади Циганлији претукли Марјана С. (74), који је од задобијених повреда преминуо неколико дана касније.

Њима је одређено полицијско задржавање и уз кривичну пријаву, којом им се на терет ставља убиство, биће приведени на саслушање у Тужилаштво, преносе Новости.рс.

Тројица тинејџера су, како се сумња, из за сада неутврђеног разлога, најприје вербално, а онда и физички насрнули на Марјана С., ударајући га песницама по глави и тијелу, да би га затим и шутирали. Након што су претукли недужног човјека, насилници су, према ријечима саговорника блиског истрази, Марјана оставили да лежи у локви крви у једној просторији напуштеног локала, у којем је боравио, да би затим све преврнули, вјероватно тражећи новац.

Кад ништа нису нашли, побјегли су са Аде, а тешко повријеђеног Марјана је тек сутрадан пронашао случајни пролазник. Позвани су полиција и Хитна помоћ, а Марјан је, с обзиром на то да није одмах утврђен његов идентитет, као непозната особа превезен у болницу.

Београдски Робинзон, како су га многи у шали звали, нажалост, подлегао је повредама 23. августа.

Према незваничним информацијама, тројица насилника су исте вечери упала у два угоститељска објекта на Ади, један су, наводно, демолирали потпуно, док су из другог узели пазар. Изузети су снимци са сигурносних камера и на тај начин их је полиција идентификовала. Од посјетилаца Аде сазнали смо да су били насилни и према једном старијем човјеку - Кажу да су напали једну цуру која је возила бицикл - кажу

саговорници Новости.

- Пресрели су је, па јој је наводно, један момак држао волан, други корпу позади, а трећи је гуркао и хтео да јој отме торбицу и телефон. Девојка је дозивала у помоћ, однекуд су се створили неки људи и она је побегла, а тројица момака који су је малтретирали, нестали су у шуми. Срећом, брзо су ухапшени.

Запослени који раде у близини мјеста гдје се све догодило, још увијек су у шоку. Кажу да су Марјана знали сви који су се овдје купали.

- Марјан је био диван и вредан човек - каже један од сталних гостију београдског мора.

- Знам да је пореклом из Истре, због тога је и волео воду. Био је грађевински инжињер, својевремено је радио у Русији. Кад је отишао у пензију, није хтео да смета двема кћеркама и њиховим породицама. Тако се, некако догодило, у време короне, да је дошао на Аду. Није он, као што се мисли, био без крова над главом, напротив. Овде је чувао један објекат, зарађивао нешто мало, ту је спавао и живео. И то, не само у сезони лети, него и зими, кад овдје није тако сјајно. Али, није се жалио.

Можда их је опоменуо да не дивљају

Ово је поприлично забачено мјесто на купалишту. Слабо је и осветљено, а готово никако обезбјеђено - кажу радници.

- Полиција ретко долази и патролира овде, а није тајна да се ноћу окупља свакакав свет. Има пијанаца, наркомана, али и тинејџера, који изгледа воле да не буду на светлу, него скривени од не знам кога или чега. Неки долазе да ноћу возе педалине, скачу са „банџија“ у воду, глупирају се. Можда их је Марјан видео, упозорио да не смеју то да раде, па су се разбеснели. Ипак, не разумем да су могли зверски да га претуку, сигурно не због пара јер их није имао, осим да би се иживљавали над старијим човеком.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана