Ухапшена Српкиња из Суве Реке

Срна
Foto: Илустрација

ПРИШТИНА - Српкињу Милу Анђелковић (44), повратницу у село Новаке код Призрена, косовска полиција ухапсила је на прелазу Мердаре због наводно фалсификованих папира за стан у Сувој Реци, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Из Канцеларије су навели да је ухапшена око поноћи на прелазу Мердаре, на путу Куршумлија-Подујево због стана који је узурпирао Албанац, иначе бивши колега њеног покојног оца, а она она је имала рјешење о исељавању узурпатора.

Ријеч је о стану, како је појашњено, који је отац Анђелковићеве добио од “Електрокосмета” 1998. године.

Анђелковићка је под пратњом полиције спроведена у станицу у Сувој Реци, а Канцеларија је уз ангажовање адвоката обавијестила све релевантне представнике међународних мисија на Косову и Метохији.

Хапшење Миле Анђелковић је још један од бруталних примјера застрашивања Срба повратника на Косово и Метохију, нагласили су из Канцеларије.

Канцеларија за Косово и Метохију сматра да је у питању очигледна намјера власти у Приштини да се Срби различитим механизмима притисака, пријетњама, хапшењима одврате од повратка.

“Најновији однос приштинских власти према Мили Анђелковић само показује да у Приштини не постоји политичка воља да се прогнани врате на своја вековна огњишта”, закључују из Канцеларије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана