Ухапшена криминална група због продаје украдених аутомобила

Srna
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - На подручју Краљева и Лознице ухапшено је седам чланова организоване криминалне групе због сумње да су у земљама ЕУ крали аутомобиле високе класе, а затим их преправљали у Србији и продавали.

Ухапшени су организатори криминалне групе чији су иницијали Г.Т. /55/ и Ж.Ч. /46/, као и А.К. /32/, Љ.Г. /40/, Д.Ч. /20/, Д.С. /43/ и М.С. /48/, а за још једном особом се трага, саопштено је из МУП-а Србије.

У акцији су привремено одузети аутомобили високе класе, луксузни кампери, као и комби возила која је, како се сумња, ова организована криминална група украла на територији земаља ЕУ, након чега су довезени у Србију.

Ова возила су, у унапријед обезбијеђеним гаражама "радионицама-штековима" преправљана и касније продавана на основу чега су осумњичени остварили вишемилионску противправну имовинску корист, наводи се у саопштењу.

Претресом станова и радионица осумњичених пронађено је и привремено одузето више десетина хиљада евра, више стотина хиљада динара, оружје и муниција у нелегалном посједу и већа количина ауто-дијелова.

Пронађена је и електронска опрема за преправљање бројева шасија и мотора, као и већа количина фалсификоване пратеће документације и регистарских ознака.

Осумњичени се терете за превару, прање новца, фалсификовање исправа и прикривање и одређено им је задржавање до 48 часова након чега ће бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана