У Србији ухапшено десет особа због педофилије

СРНА
У Србији ухапшено десет особа због педофилије

БЕОГРАД - У наставку акције “Армагедон”, у оквиру које полиција хапси педофиле, ухапшене су особе из Бора, Тутина, Нишке бање, Врања, Свилајнца, Шапца, Смедерева, Бечаја, Ужица, Аранђеловца.

Кривичном пријавом ће бити обухваћен и педесетседмогодишњак из Лознице, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

У саопштењу се наводи да су они, како се сумња, преко друштвене мреже “Фејсбук”, са налога које су користили, ступили у контакт са једном малољетницом и захтијевали од ње да се фотографише и снима нага, па да им потом прослиједи фотографије и снимке.

Осумњичени се терете и да су малољетници слали фотографије и видео-записе порнографске садржине и са њом уговарали састанак с намјером да имају сексуалне односе.

Наведена лица се сумњиче да су извршили кривична дјела приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искориштавање малољетног лица за порнографију.

Такође, сумњиче се за искориштавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела против полне слободе према малољетном лицу и полно узнемиравање.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана