Ухапшен судија: Рекао да шаље новац на вјештачење, па узео 35.000 евра

ГС
Ухапшен судија: Рекао да шаље новац на вјештачење, па узео 35.000 евра

НИШ - Судија Вишег суда у Нишу И.Б. ухапшен је данас због постојања основа сумње да је од 1. јануара 2014. до 1. новембра 2019. године, у вријеме док је вршио функцију предсједника Вишег суда у Зајечару, злоупотребио службени положај, те присвојио више од 35.000 евра.

И. Б. је лишен слободе по налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал, у заједничкој акцији припадниика СБПОК и БиА.

Ријеч је о 12 кривичних предмета гдје је захтијевао од радника рачуноводства Вишег суда у Зајечару да му предају новац из судског депозита који је био привремено одузет у кривичним предметима, са образложењем да новац преузима из разлога вјештачења или враћања лицима од којих је одузет. Међутим, преузети новац није упутио на вјештачење нити га је вратио лицима од којих је привремено одузет, већ га је задржао за себе, на који начин је прибавио противправну имовинску корист у износу од 34.755 евра и 126.540 динара.

ВСС је у односу на овог судију донио одлуку о укидању имунитета.

- Осумњиченом И.Б. је одређено задржавање у трајању од 48 сати након чега ће уз кривичну пројаву бити сприведен јавном тужиоцу за организивани криминал - саопштило је Јавно тужилаштво за организовани криминал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана