Ухапшен Србин у Грачаници, настављен протест превозника због блокаде Приштине на српску робу

Г.С.
Ухапшен Србин у Грачаници, настављен протест превозника због блокаде Приштине на српску робу

БЕОГРАД - Још једно хапшење на сјеверу Косова и Метохије. Ухапшен је Драгиша Миленковић из околине Грачанице под оптужбом за ратне злочине, потврдила је за РТС породица ухапшеног. Настављен је протест ауто-превозника у Рудару који од Приштине траже несметан пролазак за српску робу.

Командант Кфора генерал-мајор Анђело Микеле Ристућа оцијенио је да је тренутна ситуација на Косову и Метохији мирна, али и даље сложена, напета и нестабилна и поручио да је потребно да обије стране одмах смире тензије и ријешење траже само преко политике и дипломатије.

Ристућа је за италијанску агенцију АГИ рекао да је задатак Кфора да створи простор за преговараче са обе стране и за све који су укључени у мировни процес да се врате дијалогу и промовишу мирна рјешења.

"Једини начин за деескалацију зависи од политичке воље обе стране. У овом тренутку нема другог решења. Јер једини начин да се ситуација реши је политичка одлука, која се заснива на вољи обе стране да се ситуација нормализује, али пре свега да се смире тензије", нагласио је командант Кфора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана