Ухапшен руководилац Панчевачког затвора

srna
Foto: arhiva

БЕОГРАД - Полиција је ухапсила руководиоца затвора у Панчеву чији су иницијали Б.Х. /37/ због сумње да је тражио 5.000 евра како би једном притворенику омогућио да телефонира без знања и сагласности суда, саопштено је из МУП-а Србије.

Он је осумњичен да је у периоду од 16. јуна до 21. септембра 2021. године злоупотријебио службени положај тако што је као запослени на руководећем радном мјесту у Казнено-поправном заводу Панчево ступио у контакт са притвореником којем је омогућио да из његове канцеларије у више наврата телефонира без знања и сагласности суда.

Од притвореникове мајке је, како се сумња, у више наврата захтијевао новац у износу од 5.000 евра како би посредовао да се овом притворенику омогући останак у Казнено-поправном заводу Панчево и након правоснажности пресуде, а себи прибави противправну имовинску корист.

Б.Х. је ухапшен због основане сумње да је извршио кривична дјела злоупотреба службеног положаја и трговина утицајем и одређено му је задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана