Ухапшен предсједник суда због примања мита од 4.000 евра: Запослена у суду му дала новац да јој „ријеши“ парницу

Г.С.
Foto: Нова.рс

ЛЕБАН - ПредсЈедник суда у Лебану С. Ц. ухапшен је због примања мита, а запослена у истом суду Д. М. због давања мита, саопштено је из Јавног тужилаштва за организовани криминал.

- По налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал, у сарадњи са Безбедносно информативном агенцијом и Службом за борбу против организованог криминала МУП Републике Србије, након вишемесечног предистражног поступка ухапшени су С.Ц., председник Основног суда у Лебану због кривичног дела примање мита и Д.М. из Лесковца, запоследна у истом суду, због кривичног дела давање мита - саопштено је из тужилаштва.

Осумњичени су лишени слободе, како се наводи, јер постоје освнови сумње да је С.Ц примио унапријед обећану имовиснку корист у новцу како би у оквиру свог службеног овлашћења, у вези парничног поступка за накнаду штете који је пред Основним судом у Лебану Д.М. покренула подношењем тужбе против Основног суда у Лебану, поступао у личном интересу и интересу Д.М и исходовао правноснажну пресуду у корист Д.М по ком основу је након правноснажости и извршности пресуде од Д.М. примио новац у износу од 4.000 евра.

- Осумњиченима је одређено полицијско задржавање у трајању од 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени и саслушани у Јавном тужилаштву за организовани криминал - додаје се у саопштењу,преноси Курир.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана