Ухапшен предсједник општине Палилула

Г.С.
Ухапшен предсједник општине Палилула

Предсједник београдске општине Палилула и функционер СНС Александар Јовичић, приведен је вечерас.

Неколико сати након што је Александар Вулин казао да у борби против криминала неће бити заштићених, и да предсједник Александар Вучић “иде до краја”.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције – Одјељења за борбу против корупције и Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Посебног одјељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су осам особа које се сумњиче да су незаконитим поступањем омогућиле извођење нелегалних грађевинских радова на територији Општине Палилула.

Због постојања основа сумње да су учинили кривично дјело трговина утицајем у саизвршилаштву ухапшени су Александар Јовичић, предсједник Градске општине Палилула и Д. В, одговорно лице за инспекцијске послова у Градској општини Палилула.

Такође, због постојања основа сумње да су учинили кривично дјело злоупотреба службеног положаја ухапшени су грађевински инспектори М. М. (63), З. Р. (68), Ђ. Р. (62), З. П. (62), Г. П. (52) и Д. Л. (57) док се, поред наведеног, осумњичени Г. П. и Д. Л. терете и за кривично дјело фалсификовање службене исправе.

За шта се сумњиче?

Александар Јовичић се сумњичи да је утицао на Д. В. да даље утиче на грађевинске инспекторе, да злоупотребом положаја омогуће изградњу објекта без грађевинске дозволе на територији Палилуле у периоду од јула 2016. до новембра 2018. године, као и да је од инвеститора за наведене објекте противправно присвојио око 28.800.000 динара.

Грађевински инспектори се сумњиче да су злоупотребом положаја омогућили заштиту од стране инспекцијских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене објекте, као и да су након што су у записницима и ријешењима које је донијела грађевинска инспекција унијели неистините податке у вези са објектима, потом исте просљедили на озакоњење, а супротно Закону о озакоњењу објеката.

Осумњиченима је одређено задржавање у трајању до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана