Ухапшен осумњичени за убиство Зорана из Руме: Све признао у полицији

Г.С.
Foto: Приватна архива

РУМА - Само два дана након проналска беживотног тијела шездесетосмогодишњег мушкарца Зорана О. у Руми, полицијски службеници УКП, Службе за сузбијање криминала и ПУ у Сремској Митровици идентификовали су и ухапсили В. С. (50) који се сумњичи за извршење овог кривичног дјела.

Како се незванично сазнаје, осумњичени је признао да је убио шездесетосмогодишњака, а полиција, у сарадњи са ВЈТ у Сремској Митровици, наставља интензиван даљи рад на расветљавању свих околности овог убиства.

Зоран је иначе у Руми познат као власник локалног кафића.

Из извора блиског истрази, Зоран је имао вишеструке повреде нанјете веома насилним путем, али наводно није имао нити прострелене нити убодне ране.

Међутим тијело је унакажено и пуно модрица и подлица, а увиђај је према ријечима извора Телеграфа показао да се Зоран активно бранио од нападача. Са друге стране његови пријатељи су шокирани да је Зорана неко лако могао да савлада, јер иако је дубоко загазио у седму деценију живота, био је физички спреман и јак, а један његов пријатељ каже да су они који су га познавали имали према њему и неку врсту страхопоштовања.

- Дуго је био и угоститељству и у послу око доберман, био је шмекер и женскарош, знали смо често да се шалим да ће му жене доћи главе. Е мој Зоки не могу да верујем да га нема - рекао је за наш портал Зоранов пријатељ из Новог Сада.

Иако је у кругу пријатеља важио за поштеног, кажу да је био преке нарави и да је волео да се посвађа, али да се никада никоме није замерио у тој мјери да га неко убије на овако гнусан начин. Комшије кажу да га памте као човек доброг расположења и комуникативног типа, који је био градска фаца.

- Тај његов кафић је био посећен док је радио. Зоран је волео жене и добар провод, међутим кафић је затворио пре пар година и од тада га је повремено издавао за прославе. Кафић се налази на свега 50 метара од његове куће у истој улици. По вароши кружи и прича да је кафић недавно и продао па да и то може бити мотив овог убиства, али за сада све остаје на шпекулацијама и нагађању.

Из ПУ Сремска Митровица не могу да нам кажу више детаља док се потпуно на заврше истрага и обдукција. Иначе, Зоран је широм Србије био познат по одгајивању и продаји расних добермана, а често их је водио по изложбама у иностранству, а важио је за поузданог и доброг одгајивача који је био цјењен и ван граница Србије.

- Не знам шта ће сада бити са псима, ово је туга, толико их је волео и посветио има цео свој живот - додаје Зоранов пријатељ из Новог Сада и каже да је веома чудно да је убица имао храбрости да уђе поред три добермана у двориште и да изврши злочин, те да је могуће да су га пси добро познавали.

У кући у којој се догодило убиство тренутно нема никога, а син је јутрос на кратко свратио. Врата куће су запечаћена и постављано је писмено упозорење да се ради о мјесту злочина.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана