Ухапшен осумњичени за напад на дјечака у Сувом Долу

ГС
Foto: Илустрација

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Косовска полиција ухапсила је данас особу осумњичену за јучерашњи напад у Сувом Долу у којем је повријеђен малољетник.

Портпарол Косовске полиције за регион Митровица Југ потврдио је за КоССев да је у поподневним сатима идентификована, а потом и ухапшена особа која се терети за умјешаност у извршење кривичног дјела наношење лаких тјелесних повреда.

Ријеч је о 22-годишњем мушкарцу албанске националности.

Он је испитан, а потом му је, на основу налога предметног тужиоца, одређено 48-часовно задржавање.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је у недјељу да су дечака Лазара Милутиновића (15) претукли старији Албанци у етнички мешовитом насељу Суви До.

Косовска полиција ни у данашњем извјештају није навела да је ријеч о петнаестогодишњем Србину Лазару Милутиновићу.

Косовска полиција огласила се јуче о инциденту који се догодио у Сувом Долу, у којем су четворица Албанаца претукла  Милутиновића, али у извјештају нема података о томе које је националности претучени.

До сада међународни представници на Косову нису реаговали.

Претучени дјечак Лазар Милутиновић испричао је да су га четворица Албанаца ударала гдје су стигла и да је имао јаке болове и мучнину, али да га је од тежих повреда спасило то што је почео да дозива помоћ.

Лазар је рекао да никада раније није имао проблема, нити се икада замјерао са било ким и да му је зато још теже јер осјећа страх за своју безбједност.

"Није ми јасно због чега сам претучен. Да ли им смета што сам Србин или нешто друго, стварно ми није јасно", навео је Милутиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана