Ухапшен мушкарац због покушаја убиства родитеља сјекиром

ГС
Foto: Ухапшен због покушаја убиства родитеља/Илустрација

ПАРАЋИН - Припадници Министарства унутрашњих послова у Параћину ухапсили су Предрага М. (44) из околине овог града, због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело тешко убиство у покушају.

Како се сумња, он је јутрос у породичној кући, сјекиром напао оца (70) и мајку (68).

Обоје су тешко повријеђени и живот им је угрожен.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужиоцу.

- Он је оца М. Д. (70) више пута ударио у главу и он је у критичном стању и животној опасности. Мајка М. Д. (68) је стабилног стања. Обоје се налазе у параћинској болници - кажу из тужилаштва.

Мjештани Својнова наводе да се Предраг годинама лијечи, а да је болест кулминирала након што му је умрло мало дијете прије више година. Са њим у домаћинству живи, поред родитеља које је напао, и одрасли син, који је остао у његовој кући након развода.

- Већ неколико месеци причао је по селу да ће да побије родитеље, али нико то није узимао за озбиљно. Узимао је терапију због те психичке болести коју је имао и био дисциплинован, није уопште пио алкохол. После смрти детета није могао никако да се опорави иако се лечио, а и радио је у једној стругари на улазу у селу. Помињао је и неке проблеме око имовине, наводно се због тога често свађао са родитељима – каже један од комшија.

Према причи становника овог подјухорског села, ова породица некада је држала кафану која је била веома чувена.

- Многи су се ту окупљали, било је свачега, али су кафану касније затворили. Нису имали материјалних проблема, били су ситуирани, а чак је и отац, кога је П. М. напао секиром, радио са дрвима.

Који су тачни мотиви овог злочина утврдиће истрага, а нови детаљи биће познати након што осумњичени буде саслушан у Вишем јавном тужилаштву.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана