Ухапшен Лука Бојовић

Б92
Ухапшен Лука Бојовић

БЕОГРАД - Лука Бојовић ухапшен је на територији Шпаније! Директор полиције Милорад Вељовић потврдио је хапшење и додао да је шпанска полиција спровела акцију у сарадњи са српском Управом криминалистичке полиције.

Подсјетимо, Лука Бојовић осумњичен је за више убистава. Бојовић се сумњичи за ликвидацију Бранка Јефтовића Јорге 2004, као и покушај убиства Андрије Драшковића и Зорана Недовића Шока исте године, када су погинули њихови телохранитељи Дејан Живанчевић и Милутин Јовичић.

Бојовић је, иначе, био дио Арканових „Тигрова”, а Жељко Ражнатовић је био и Бојовићев крштени кум. Након Ражнатовићевог убиства 15. јануара 2000, које је извршио Добросав Гаврић, Бојовић је за организацију те ликвидације оптужио Бранка Јефтовића Јоргу, Андрију Драшковића и Зорана Недовића Шока. Истрага против Бојовића за убиство Јорге, као и за покушај ликвидације Драшковића и Недовића, почела је 2010. године.

Бојовића је бивши члан земунског клана Сретко Калинић довео у везу са убиством Јорге и покушајем убиства Драшковића и Недовића, рекавши да се Бојовић светио за ликвидацију свог крштеног кума.

Бојовићу се траг изгубио љета 2010. године, послије хапшења Сретка Калинића у Загребу и Милоша Симовића на српско-хрватској граници. За њим је у септембру 2010. расписана међународна потјерница.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана