Ухапшен и пети Србин на КиМ!

Срна
Ухапшен и пети Србин на КиМ!

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Још један Србин ухапшен је на Косову и Метохији под сумњом за наводни ратни злочин.

Такозвано косовско специјално тужилаштво у Приштини саопштило је да је у данашњој акцији на Косову и Метохији ухапшено пет особа осумњичених за наводне ратне злочине у мају 1999. године.
 
Тужилаштво је у објави на "Фејсбуку" навело да су, "послије вишемјесечне истраге", акцији приведени Д.Ц, Д.Н, Н.С, С.Ј. и М.Ш.
 
На терет им ставља да су наводно починили ратни злочин над албанским цивилима и да су узимали таоце.

Канцеларија Владе Србије за КиМ саопштила је раније данас да су, по директном налогу Аљбина Куртија, јутрос у Косовском Поморављу, у селу Пасјане ухапшени Драган Ничић, Слободан Јевтић, Драган Цветковић и Милош Шошић, под лажним оптужбама за наводне ратне злочине.

Истичу да је ријеч о људима који годинама мирно, без икаквих проблема живе на свом кућном прагу.

Након што су ухапшена четворица Срба из Пасјана због наводних ратних злочина, јутрос је приведен и пети Србин из Косовског Поморавља, Ненад Стојановић из села Босце код Косовске Каменице, речено је Тањугу у Канцеларији за Косово и Метохију.

И њему је, као и осталој четворици, обезбијеђена бесплатна правна заштита.
 
Стојановић је својевремено био припадник такозваних косовских безбедносних снага, за које је морао проћи детаљне безбедносне провере, а након што их је напустио живио је повучено у свом селу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана