Удружење ''Српски крајеви'' организује Други конгрес привредника од 16. до 18. децембра

Срна
Foto: srpskikrajevi.rs

БЕОГРАД- Удружење "Српски крајеви" из Новог Сада организоваће од сриједе до петка, 16. до 18. децембра, Други конгрес привредника српских крајева који ће у условима епидемије бити одржан путем интернет презентације и видео-конференције, у партнерству са Представништвом Републике Српске у Србији, рекао је Срни шеф Представништва Млађен Цицовић.

Циљ конгреса је повезивање привредника, институција и цивилног сектора свих српских крајева да би се, како је истакао Цицовић, постигли што бољи резултати и повећао ниво међусобне сарадње и пословања.

Цицовић је напоменуо да је учешће на конгресу бесплатно, а услов је само да се попуни пријавни лист са основним подацима учесника, који се може пронаћи на сајтовима Удружења и Представништва (www.srpskikrajevi.rs или www.predstavnistvorsbg.rs), те најкасније до уторка, 15. децембра пошаље електронским путем.

"Позивамо све привреднике и све који имају досад сарадњу, да дамо допринос да се и кроз овај концепт подигне сарадња свих српских крајева", поручио је Цицовић.

Према најави организатора, све презентације са конгреса остаће на сајту и "Јутјуб" каналу Удружења "Српски крајеви", на сајту Представништва Републике Српске и другим сајтовима, порталима, интернет страницама и у штампаном издању конгреса, које ће, потпуно бесплатно, бити дистрибуисан након завршетка конгреса.

Учешће на овом конгресу помоћи ће и формирање јединствен регистра привредника, институција и цивилног сектора српских крајева, који ће бити доступан на сајтовима Удружења и Представништва, а путем линкова и на многим другим сајтовима.

Конгрес су подржали и Управа за дијаспору и Србе у региону Министарства спољних послова Србије, покрајински секретаријати за привреду и туризам, као и за регионални развој Аутономне Покрајине Војводине, Фонд за помоћ избјеглим, прогнаним и расељеним лицима Војводине, Привредна комора Војводине и Привредна комора Републике Српске.

Право учешћа на конгресу имају сви представници привредних субјеката, институција и цивилног сектора, а за учешће на конгресу потребно је послати пријаву електронским путем ([email protected]).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана