Учитељица херој: Прибраном реакцијом извела дјецу из школе

ГС
Foto: Танјуг/АП

Након стравичног масакра у ОШ "Владислав Рибникар" у којој је ученик 7. разреда осумњичен за убиство 8 ђака и домара, а рањавање шесторо вршњака и наставнице, многи родитељи осјетили су грчевиту мучнину.

Један од њих, чије дијете је и данас боравило у овој установи, описао је своје искуство и храброст једне учитељице, која је кроз цијели немили догађај остала прибрана и савјесна.

Како је написао на Твитеру, чим је чуо за вијест о масакру запутио се ка школи, а онда и добио поруку од учитељице која је објаснила да је дјецу извела у парк како би избјегли било какав сусрет са опасношћу.

"Клинац ми иде у Рибникар. Палим телефон, гори. Крећем ка школи, стиже порука од учитељице да је извела дјецу у парк код Мањежа. Стижем у парк дјечаци играју фудбал. Правим се као да је све нормално, док ми желудац игра. Учитељица задржала присебност и рекла им да је вјежба у питању", написао је овај родитељ.
Он напомиње да је ова жена за њега, а вјероватно и многе друге родитеље, херој.

"Учитељица је за мене херој. На путу до парка пуно хитне помоћи и полиције. Дјеца и родитељи около плачу. Не могу да вам опишем осјећај. Мислио сам да се ово код нас никада неће догодити. Тек сада, када је клинац кући, мене хвата потпуни страх и апсолутна туга", закључио је.

Подсјетимо, како је саопштено на ванредној конференцији за новинаре, осумњичени за масакр је детаљно планирао убиство, преноси Телеграф.

Према ријечима начелника ПУ за град Београд Веселина Милића, К. К. (13) је мјесец дана планирао убиство, а у његовој соби на столу полиција је пронашла списак ђака и скицу школе која подсјећа на цртеж из видео-игрица.

К. К. је узео пиштољ од свог оца, који је у међувремену ухапшен.

Осумњичени за масакр је осим оружја код себе имао и четири Молотовљева коктела. Он неће кривично одговарати јер још нема 14 година.

Klinac mi ide u Ribnikar. Palim telefon, gori.Krecem ka skoli,stize poruka od uciteljice da je izvela decu u park kod Manjeza. Stizem u park decaci igraju fudbal.Pravim se kao da je sve normalno, dok mi zeludac igra. Uciteljica zadrzala prisebnost i rekla im da je vezba u pitanju

— Ivan Ašanin (@IvanAsanin) May 3, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана